Ce sunt fronturile de mobilier riflate?

Oricine este interesat de interioare a observat ca mobilierul cu nervuri revine in forta. Inspirat de arhitectura greaca si romana, mobilierul cu nervuri a avut ultima epoca de glorie la mijlocul secolului al XX-lea. Dupa cum stim, aproape orice poate fi numit modern de la mijlocul secolului este in tendinte in acest moment, in special orice are un design cu nervuri. Am observat o mare crestere a cautarilor online pentru mobilier cu nervuri, precum si un interes intens pe retelele sociale. Oricine este suficient de in varsta pentru a-si aminti anii 1950 sau 60 trebuie sa aiba cu siguranta amintiri frumoase despre dulapul de bucatarie emblematic, cu blatul de lucru extensibil, sticla cu stuf si usile dulapului cu nervuri. Culmea stilului la acea vreme, erau functionale si produse in masa. Ei bine, mobilierul cu nervuri s-a mutat mult de atunci. Acum, poti gasi fronturi riflate Nettfront la cele mai bune preturi.

Mobilier cu nervuri in istorie

Mobilierul cu nervuri si-a luat initial inspiratia din Grecia antica si Roma, asa cum am spus. Nerfurile sau stuful sunt o trasatura decorativa, o serie de muluri verticale, convexe. Folosit pe coloane antice sculptate, a mascat imbinarile orizontale si un cerc mai putin decat perfect, dar si a dat iluzia unei inaltimi suplimentare. Nervurile sunt opusul canelurilor (o serie de muluri verticale, concave). Vedem influenta ambelor in designul neoclasic, cu un alt avant in timpul Renasterii si o abordare mult mai modernista in secolul al XX-lea. In prezent, se face din fronturi MDF de buna calitate si este foarte rezistenta.

Nu este vorba doar de mobilier care poate fi striat. Monedele pot fi, de asemenea, intarite. In zilele noastre, acest lucru este pentru a face contrafacerea mai dificila si pentru a identifica diferite monede doar prin atingere. In Anglia secolului al XVII-lea, totusi, era o practica obisnuita sa razuiesti o cantitate mica de argint de pe marginea monedelor, devalorizand astfel moneda. Isaac Newton a fost, in perioada in care a fost director al Monetariei Regale, care a introdus monede cu margine riflata pentru a impiedica oamenii sa fure. Nimic de-a face cu mobilierul cu nervuri, dar un fapt fascinant, totusi.

La un moment dat, mobilierul cu nervuri ar fi fost predominant din lemn sau sticla. Daca faceti o cautare rapida online astazi, veti descoperi ca mobilierul contemporan cu nervuri de astazi cuprinde aproape orice cu o serie de linii verticale sau orizontale ridicate. Include tapiterie cusuta si matlasare verticala pe scaune, canapele si paturi. Materialele moderne sunt combinate cu lemnul si sticla traditionale. Finisajele magnifice cu frunze metalice si ombré, catifea, piele, marmura si lemnul exotic au dus functionalitatea de la mijlocul secolului la un nou nivel de opulenta. Au disparut dulapurile din placaj de dupa razboi, care urmeaza sa fie inlocuite cu materiale de calitate, lucrate rafinat.  In prezent, toate piesele de mobilier riflate respecta cele mai inalte standarde de calitate si sunt facute sa reziste cat mai bine astfel incat sa nu apara probleme in viitor.