Cum alegem o instalatie termica corect?

Nimeni nu vrea sa ramana blocat fara incalzire suficienta in acele nopti reci de iarna.

Incalzirea pe gaz este eficienta din punct de vedere energetic si ofera caldura instantanee, controlabila. Indiferent daca intentionati sa actualizati sau sa instalati noi, am pregatit un rezumat despre ceea ce trebuie sa stiti despre incalzitoarele pe gaz.

Capacitatea de incalzire a unui incalzitor se refera atat la dimensiunea camerei, cat si la cat de repede poate fi incalzit spatiul.

Regula generala este ca puterea de 1 kWh incalzeste aproximativ 10 metri patrati, dar aceasta poate varia in functie de inaltimea tavanului, izolatie, lumina soarelui, tipul si dimensiunea ferestrei.

Cosul de fum este o teava care permite gazele de esapament din incalzitorul  spre exterior. Incalzitoarele decorative pentru busteni, incalzitoarele de spatiu, cuptoarele de perete si sistemele de incalzire cu conducte sunt toate sisteme cu canalizare.

In casele casnice din Victoria nu este permisa instalarea incalzitoarelor pe gaz fara gaz. Un incalzitor pe gaz vine in toate formele si dimensiunile si este incalzitorul de alegere pentru chiriasii (sau proprietarii) care nu doresc problemele unui proces complex de instalare. Un instalator de gaz autorizat poate schimba pur si simplu accesul la gaz de la vechiul la cel nou.

Incalzitoarele de spatiu se incalzesc prin convectie sau miscarea aerului. Alaturi de arzatorul pe gaz, au un ventilator pentru a ajuta la distribuirea mai uniforma a caldurii in spatiu. Unele incalzitoare folosesc atat caldura prin convectie, cat si caldura radianta, incalzind persoana care sta in fata incalzitorului si impingand caldura in restul incaperii cu un ventilator.

Incalzitoarele pot veni, de asemenea, cu o gama larga de functii, cum ar fi telecomenzi, temporizatoare si dispozitive de blocare pentru copii. Acestea nu trebuie folosite in incaperi mici sau in incaperi in care oamenii dorm, totusi sunt complet sigure daca este asigurata o ventilatie adecvata.

Semineele pe gaz pot fi incorporate, de sine statatoare sau introduse intr-o deschidere de semineu existenta. La fel ca si incalzitoarele de spatiu, focurile pe busteni cu gaz pot avea o varietate de caracteristici speciale, cum ar fi telecomenzi, temporizatoare, dispozitive de blocare pentru copii, ventilatoare cu mai multe viteze, geam dublu si aparatoare de siguranta.

Desi cuptoarele de perete sunt mici si discrete, pot incalzi cu usurinta incaperi mai mari, facandu-le perfecte pentru zonele de zi deschise. Acestea incalzesc mai eficient decat radiatoarele si sunt mai ieftine decat un sistem de incalzire prin conducte.

Daca inlocuiti un cuptor de perete vechi, designul acestora le permite sa se potriveasca in deschiderile existente (si probabil chiar sa foloseasca aceeasi instalatie de alimentare cu gaz). Un sistem de incalzire prin conducta sau centrala consta dintr-un cuptor cu gaz (instalat de obicei in exterior sau sub podea) si orificii de ventilatie in incaperile pe care doriti sa le incalziti.

Multi oameni aleg incalzirea prin conducte in casele noi, deoarece permite incalzirea intregii case cu canale discrete in fiecare camera.

In timp ce un sistem de conducte are costuri initiale mai mari, pe termen lung, acestea sunt cele mai eficiente din punct de vedere energetic si din punct de vedere al costurilor.

Pentru a va asigura ca centrala termica pe gaz este in siguranta, ar trebui sa aveti cel putin intretinerea si testarea aparatelor cu gaz pentru monoxid de carbon la fiecare doi ani.

In functie de tipul de incalzire, instalatorul de gaz va parcurge urmatorii pasi pentru a va intretine incalzitorul:

-Scoateti panourile de incalzire pentru a curata interiorul;

-Curatati ventilatorul si asigurati-va ca se roteste fara obstacole;

-Partile vizibile ale schimbatorului de caldura inspectate pentru fisuri sau defecte;

-Testati dispozitivele de siguranta la defectarea flacarii;

-Verificati cosul de fum pentru a verifica daca capacul, starea cosului si instalarea incalzitorului sunt corecte;

-Efectuati un test de monoxid de carbon;

Atata timp cat instalatii termice e-constructinstal pe gaz sunt intretinute si intretinute in mod regulat, acestea sunt perfect sigure. Cel mai bine este sa includeti un test si service la fiecare doi ani ca parte a intretinerii standard a casei.

Unul dintre cele mai mari beneficii ale gazelor naturale este potentialul sau de caldura instantanee. De indata ce un incalzitor sau un sistem de incalzire este pornit, aprinderea este aprinsa si caldura incepe sa curga in casa voastra. Nu trebuie sa asteptati ca casa voastra sa se incalzeasca incet, plus o atmosfera confortabila poate fi, de asemenea, creata imediat – imaginati-va efectul unui foc de busteni puternic care poate fi aprins la apasarea unui intrerupator si apoi lasat, fara a fi nevoie sa va adunati si sa stivuiti cu grija. lemne de foc si foc, aprindeti-o, asteptati ca flacarile sa creasca suficient de mari si apoi continuati sa le intretineti.

Spre deosebire de focurile de lemne sau carbune, gazele naturale nu lasa in urma fum, cenusa sau mirosuri. Din acest motiv, incalzitoarele pe gaz tind sa aiba o durata de viata mai lunga si necesita mai putina intretinere decat alte tipuri de incalzitoare.

Gazul natural este, in majoritatea statelor, mult mai putin costisitoare decat electricitatea. Costul initial implicat in achizitionarea unui incalzitor pe gaz poate fi mai mare, dar costurile de functionare mai mici va vor economisi bani pe termen lung. Deoarece incalzirea si racirea casei voastre utilizeaza mai multa energie decat orice altceva, inclusiv gatitul, incalzirea apei, iluminatul si functionarea aparatelor, acest lucru ar trebui luat in considerare cu atentie. In comparatie cu carbunele sau petrolul, gazul natural produce emisii de carbon foarte scazute – cu aproximativ 70% mai putin decat alti combustibili fosili. De fapt, procesul de ardere a gazelor naturale este aproape perfect, cu doar o cantitate mica de produse secundare emise in atmosfera ca poluanti atunci cand este ars.