Anvelopele de camion sunt mai importante decat crezi!

Anvelopele pentru camioane iau foarte mult abuz. Fie ca este vorba de un vehicul cu 18 roti care transporta un transport din tara sau de un mic camion de livrare comerciala care aduce un pachet la o resedinta, este necesara intretinerea corespunzatoare. Flotele de camioane din intreaga lume si-au dat seama de importanta unui program de intretinere proactiv, iar eforturile de implementare a acestora au fost eficiente pentru longevitate si profitabilitate. De ce este esentiala intretinerea anvelopelor de camion? Vom afla in aceasta postare.

In zilele noastre, nu este suficient sa schimbi pur si simplu anvelopele atunci cand cele vechi se uzeaza. Companiile de camioane trebuie sa profite de programele de intretinere predictiva si sa-si mentina anvelopele in stare maxima pe toata durata de viata utila si sa stie cand stocul lor de carcase poate fi gata pentru un alt ciclu de viata prin resapare. O anvelopa care este sub umflata sau supraumflata in mod cronic nu numai ca va uza acea anvelopa mai repede, dar poate pune stres asupra restului anvelopelor care transporta sarcina. Este vital sa verificati presiunea pe toate anvelopele pentru a asigura o distributie adecvata a greutatii si pentru a reduce rezistenta pe o parte. Acest lucru va creste durata de viata a anvelopelor si va asigura o calatorie mai sigura.

Fiecare sofer se teme de momentul in care trebuie sa-si schimbe anvelopele uzate sau deteriorate cu altele noi. Alegerea anvelopei potrivite poate fi o durere de cap, mai ales daca doriti sa incercati un nou tip de anvelopa. Este important sa stiti cum sa alegeti o anvelopa de camion, astfel incat sa le puteti schimba cu usurinta pe cele actuale pentru o noua tinuta. Cea mai buna anvelopa pentru un camion maximizeaza performanta vehiculului pe drumurile pe care camionul este condus frecvent. O anvelopa buna pentru un camion este, de asemenea, cea care va garanteaza siguranta, astfel incat sa puteti ajunge la destinatie la timp si cu incarcatura intacta.

Camioanele cu cauciucuri bune va vor servi aproximativ 6 ani, atata timp cat nu sufera un fel de daune permanente. De-a lungul timpului, frecarea cu drumul va deteriora benzile de rulare de cauciuc ale anvelopelor voastre, ceea ce face riscant sa le folositi peste cei 6 ani recomandati. Cu toate acestea, uneori, o anvelopa poate incepe sa derape chiar inainte de data de expirare estimata. Odata ce observati acest lucru, este intotdeauna bine sa schimbati anvelopa proasta si chiar sa va ganditi la intrebarea „Care sunt cele mai bune anvelope pentru camionul meu?” Alti factori, cum ar fi fisurile pe peretele lateral, umflaturile si basicile si chiar zgomotul sunt indicatori buni ca aveti nevoie de anvelope noi.

Exista trei tipuri principale de anvelope pentru camion pe care trebuie sa le luati in considerare daca va intrebati „Ce fel de anvelope ar trebui sa cumpar?”

Anvelope pentru toate anotimpurile: majoritatea anvelopelor pentru camioane echipate originale sunt pentru toate anotimpurile. Acestea sunt cel mai bun pariu al tau daca vrei performanta pe drum intr-un ruck fara limitari de performanta. Anvelopele pentru camioane pentru toate anotimpurile va ajuta sa pastrati lucrurile cat mai consistente, lasand loc pentru imbunatatiri moderate ale performantei, cum ar fi economia de combustibil si dinamica de manevrabilitate pe drum.

Anvelope pentru toate terenurile (performanta echilibrata pe/off-road): Aceste anvelope sunt pentru cei care conduc atat pe drum, cat si pe teren. Anvelopele pentru toate terenurile va ofera performante ridicate si sunt foarte durabile pentru a aborda orice drum pe care ati putea sa o luati cu camionul. Le puteti folosi pentru a conduce prin zapada adanca sau pe drumuri rurale accidentate si denivelate.

Teren noroiat (accent pe performanta off-road): anvelopele pentru teren noroiat au cel mai agresiv aspect si va ofera performante maxime in teren noroiat. Sunt proiectate pentru a consuma mile kilometrice in medii off-road provocatoare, asa ca ar trebui sa cautati sa le folositi pe drumuri doar in 20% din timp.

Cand cumparati anvelope pentru camioane, aruncati o privire la codul imprimat pe peretele lateral al anvelopei. Fabricat din cifre si litere, va oferi tipul, dimensiunea si performanta anvelopei pe care o cumparati. Primele trei cifre vor indica latimea. Aceasta este o masuratoare in milimetri de la peretele lateral la peretele lateral. Dupa aceasta va fi o bara oblica si un alt numar de doua cifre. Acesta este raportul de aspect si cu cat este mai mare, cu atat peretele lateral va fi mai mare. Ofera o cantitate procentuala comparativ cu latimea anvelopei. Veti vedea apoi litera R care este urmata de doua numere. Aceasta inseamna radial si numarul de dupa acesta este diametrul rotii. De exemplu, un R18 se potriveste unui vehicul cu o roata de 18″. Chiar si cei mai practici dintre oameni isi vor cumpara un camion pe baza aspectului. Arata grozav si, in general, cu cat rotile si anvelopele de camion sunt mai mari si mai indraznete, cu atat arata mai cool. Cu toate acestea, acest lucru poate echivala cu costuri inutile.

Anvelopele mai mari cu blocuri mari ale benzii de rulare inseamna adesea zgomot suplimentar si manevrabilitate slaba pe drumuri. Daca nu mergi in offroad, nu ai nevoie de ele. Internetul a facut mai usor ca niciodata verificarea calitatii la cumpararea anvelopelor. Este nevoie doar de un Google rapid pentru a vedea ce spun expertii si alti consumatori. Multi vor oferi chiar defalcari detaliate, astfel incat sa o puteti gasi pe cea potrivita pentru nevoile  specifice.

Alegerea anvelopelor potrivite pentru camionul  implica gasirea dimensiunii corecte urmand codul anvelopei, latimea tipului si raportul de aspect. Luati in considerare si constructia, diametrul rotii, viteza nominala si indicele de sarcina pentru a cunoaste cerintele anvelopelor camionului vostru.