Materiale pentru acoperirea plantelor – Idei pentru acoperirea plantelor pe vreme rece

Toate lucrurile vii au nevoie de un fel de protectie pentru a le mentine confortabil in timpul lunilor de iarna, iar plantele nu fac exceptie. Un strat de mulci este adesea suficient pentru a proteja radacinile plantelor, iar in climatele mai nordice, Mama Natura ofera un strat de zapada, care serveste ca un excelent invelis de iarna pentru plante. Cu toate acestea, multe plante depind de putina protectie suplimentara pentru a supravietui pana in primavara. Nimeni nu vrea sa-si ia ramas bun de la plantele din sezonul abia trecut. Cu toate acestea, gradina va avea probabil un sortiment de plante care au ajuns la sfarsitul ciclului lor de viata. Apreciaza frumusetea oferita de ei si apoi scapa de ele. Acest lucru este valabil mai ales pentru orice plante care au inceput sa putrezeasca.

Iata vestea buna: multe dintre plantele mai vechi pot fi adaugate inapoi in sol sub forma de compost pentru a furniza materie organica. Doar asigurati-va ca nu utilizati nicio planta bolnava. Aceasta este o modalitate minunata de a imbratisa sustenabilitatea in gradina voastra si de a pregati pamantul din gradina pentru iarna.

Acoperirea de inghet pentru multe plante este de utilizare limitata, iar cea mai buna modalitate de a proteja plantele, conform horticultorilor, este sa va asigurati ca plantele sunt udate, hranite si protejate corespunzator de daunatori in timpul primaverii si verii. Plantele sanatoase sunt mai rezistente si pot rezista mai bine la vremea rece decat plantele slabe si nesanatoase.

Daca utilizati materiale de acoperire a plantelor, folositi-le numai in perioada de frig si indepartati-le de indata ce vremea se tempereaza. Plantele vesnic verzi pot suferi arsuri solare in primele doua pana la cinci ierni. O acoperire de iarna de culoare deschisa va reflecta lumina si va mentine coaja la o temperatura relativ constanta. Asigurati-va ca udati aceste plante profund inainte ca pamantul sa inghete, deoarece plantele vesnic verzi nu pot inlocui umiditatea pierduta din cauza vantului si a soarelui de iarna.

Iata cele mai comune acoperiri vegetale pentru protejarea plantelor pe vreme rece sau inghet.

Folia antiinghet Regalfermierul este excelenta. Aceasta fibra naturala reprezinta o acoperire eficienta de iarna pentru plantele putin rezistente si functioneaza bine ca protectie pentru arbusti si copaci tineri. Infasurati panza in jurul plantei, sau mai bine, creati un simplu tepee de tarusi, apoi infasurati panza in jurul tarusilor si fixati-o cu sfoara. Acest lucru va preveni ruperea care poate aparea atunci cand panza devine umeda si grea. Aceasta folie antiinghet Regalfermierul este o alegere ideala!

Plasticul nu este cu siguranta cea mai buna acoperire de iarna pentru plante, deoarece plasticul, care nu respira, poate prinde umezeala care poate ucide planta in timpul inghetului. Cu toate acestea, puteti folosi plastic intr-un strop (chiar si un sac de gunoi de plastic), dar indepartati invelisul mai intai dimineata. Daca se prevede o pusca brusca de frig, o foaie veche sau un strat de ziare ofera o protectie mai sigura decat plasticul, care poate face mai mult rau decat bine.

Polipropilena sau lana din Polipropilena – Puteti gasi multe tipuri de materiale de acoperire a plantelor din polipropilena la magazinele de produse pentru gradina. Husele, adesea cunoscute sub denumiri precum stofa de gradina, stofa universala, pilota de gradina sau protectie impotriva inghetului, sunt disponibile in diferite grosimi cu diferite grade de protectie. Polipropilena este utila in multe cazuri deoarece este usoara, respirabila si permite intrarea unei anumite cantitati de lumina. Pentru aplicatii mari, este disponibil in role. Poate fi asezat direct pe pamant sau infasurat in jurul unui cadru format din tarusi, bambus, gard de gradina sau teava din PVC.

Odata ce plantele vechi au fost indepartate, va trebui sa incepeti sa va pregatiti gradina cu o curatare buna. Aceasta este partea in care veti elimina buruienile si plantele invazive.

Indiferent cat de bine aveti grija de plantele voastre, sunt sanse sa existe un numar destul de mare de specii invazive. Multi gradinari fac greseala de a crede ca vremea rece va avea grija de aceste plante, oprindu-le ciclul de crestere si facandu-le mai usor de indepartat primavara. Aceasta este abordarea gresita. Lasata nesupravegheata, cresterea invaziva va aparea din nou in primavara si va amplifica problema.

Acesta este un loc bun pentru a schimba vitezele si a vorbi despre gradina ta de legume. Cand vine vorba de pregatirea unei gradini de legume pentru iarna, cheia este sa te concentrezi pe sol. Poate doriti chiar sa luati in considerare un test de sol daca plantati legume in aceeasi zona an de an.

Un test de sol va dezvalui nivelurile de pH, precum si nivelurile altor compusi, cum ar fi potasiul. Puteti utiliza apoi rezultatele unui test de sol pentru a va planifica fertilizarea de iarna. Varul este cel mai bun material pentru a face ajustari la nivelul pH-ului solului gradinii.

Majoritatea gradinilor de acasa includ un amestec frumos de plante. Plantele perene din gradina sunt elemente importante. Ele va ofera fundatia, o baza in jurul careia va puteti proiecta amenajarea peisajului.

Ingrijirea plantelor perene implica taierea plantelor si indepartarea materiei moarte. De asemenea, ar trebui sa acordati atentie acestor plante pentru orice semn de boala. Prezenta bolii nu inseamna intotdeauna ca trebuie sa indepartati intreaga planta. Incercati sa excizati partile bolnave.

Pregatiti plantele conform recomandarilor pentru iarna, cu impachetare sau alte masuri. Este posibil ca unele plante perene sa fie, de asemenea, asezate in interior in cazul inghetului puternic.