Nu este ceva ce ne dorim dar este ceva ce pana la urma se va intampla, cu oricare dintre noi. Decesul unei persoane apropiate aduce atat tristete, regret si uneori vina dar si o serie de alte sentimente si mai ales, indatoriri, pe care cei apropiati persoanei care a trecut in nefiinta, le au. Acestia trebuie sa se ocupe de inmormantarea sa iar in acest sens, cea mai simpla optiune este alegerea unei agentii funerare.
Totodata, desi suntem intr-o era moderna, alegem sa pastram vii si numeroase traditii si obiceiuri, unele dintre acestea legate de religie si momentele in care o persoana moare. Astfel, o data cu acest act, care la urma urmei este perfect natural, chiar daca pentru unele persoane vine mai devreme decat ar trebui sau decat am crede, se desfasoara si aceasta serie de procese care se incheie cu inmormantarea sa, a trupului sau a cenusei sale, dupa caz.
In multe cazuri si pentru multe persoane, care s-au impacat deja cu idee mortii si faptul ca aceasta va veni pentru tori la un momentdat, moartea unei persoane este intotdeauna asociata cu o alta rutina organizationala, in care nu exista absolut nicio putere de a intelege imediat, dupa ce ai pierdut o persoana apropiata: relatia cu morga, cautarea si cumpararea unui loc de veci intr-un cimitir, inmormantarea, obtinerea unui certificat de deces si asa mai departe. Este bine daca exista un prieten sau o cunostinta care sa ajute rudele defunctului, dar acest lucru nu este intotdeauna posibil si astfel, intervine necesitatea contactarii unei agentii funerare. Multe persoane inca vad asta ca pe o cheltuiala foarte mare, existand desigur multe agentii care pur si simplu isi forteaza clientii sa aleaga si servicii sau articole funerare de care poate ca nu ar avea nevoie.
In primul si primul rand totusi, este nevoie sa ne ocupam de diverse acte prin care tot procesul de inmormantare sa fie legal, unele dintre acestea neputand fi realizate dupa. Unul dintre acestea ar putea fi si certifcatul de deces, care trebuie ulterior ridicat de la primarie. Iar pentru ridicarea certificatului de deces de la primarie sunt necesare urmatoarele acte:
- certificatul constatator al decedatului;
- buletinul sau cartea de identitate a persoanei decedate;
- certificatul de nastere al persoanei decedate;
Este bine de stiut ca certificatul de constatare al decesului se poate elibera numai dupa 24 de ore de la momentul decesului. Daca decesul a avut loc din motive violente, constatarea decesului se va face de catre o echipa de la Institutul Medico-Legal iar astfel, intregul proces poate dura si mai mult.
Prin contactarea unei agentii de pompe funebre, oricare dintre procesele necesare in cazul decesului si mai apoi a inmormantarii unei persoane se vor realiza fara indoiala mai rapid, angajatii unei agentii profesionale avand experienta necesara dar si mijloacele prin care fiecare pas sa fie realizat asa cum trebuie. Desigur, asa cum stim deja, preturile totale pot fi destul de mari insa in unele cazuri, precum pensionari, persoane cu dizabilitati sau care au avut locui de munca speciale beneficiaza in baza anumitor documente de ajutoate financiare necesare care in multe cazuri pot acoperi toate cheltuielile necesare. Exista de asemenea si cazuri in care cheltuilelile pot fi mai mari iar in aceasta situatie familia persoanei decedate va fi nevoita sa achite diferenta dar si situatii in care costurile sunt mai mici iar diferenta va fi restituita familiei de catre agentia funerara.
Prin intermediul celor de la funerare.ro, putem obtine servicii funerare complete de cea mai buna calitate, la preturi accesibile. Acestia le pun la dispozitie clientilor mai multe pachete funerare complete, precum cele gratuite Spital sau Acasa precum si pachetele personalizate, create la cerere. In cazul oricarui pachet ales, calitatea articolelor este la fel, cu exceptia catorva elemente precum sicriele, care in cazul pachetelor mai scumpe, sunt realizate din lemn de esenta mai buna si contin si mai multe dotari.
Atat in timpul doliului, acasa sau la capela cat si la slujbele de la biserica si de la cimitir, este nevoie de anumite elemente si alimente necesare oficierii slujbelor, care pot fi oferite desigur, de catre agentia funerara daca dorim asta.
Foarte importanta este si consultanta funerara, unde totul poate incepe pe site-ul servicii Funerare. Prin buna comunicare dintre consilierul funerar si clienti este esentiala pentru a intelege cu ce situatie au de-a face acestia, ce isi doresc si de ce servicii, articole sau pachete ar avea nevoie. Daca am mai adauga si serviciile de repatriere, este cu atat mai important ca un consilier sa cunoasca tot ceea ce este de facut intr-o astfel de situatie. De regula, acestia cunosc si una sau mai multe limbi straine.
O alta dilema cu care unele persoane de pot confrunta este aceea a locului de veci. Acestea sunt desigur gratuite insa nu sunt oferite pe familie si astfel, cei ce doresc ca parintii lor sau un alt membru al familiei sa fie inmormantate alaturi de alti fosti membri ai familiei o pot face deseori doar prin plata unui loc langa cele deja detinute. In caz contrar, vor avea la dispozitie un loc acolo unde acestea sunt disponibilie cu gratuitate. Exista desigur anumite taxe ce trebuie achitate, pentru aceste locuri, ce au ca scop ingrijirea lor si a intregului cimitir, printre altele. Toate acesta detalii pot fi oferite clientilor de catre agentia funerara astfel incat acestia sa nu lase niciun detaliu nerezolvat.