Beneficiile claselor de yoga

Yoga ofera beneficii pentru sanatatea fizica si mentala pentru oameni de toate varstele. Si, daca treci printr-o boala, te recuperezi dupa o interventie chirurgicala sau traiesti cu o boala cronica, yoga poate deveni o parte integranta a tratamentului tau si poate grabi vindecarea.

Un terapeut yoga poate lucra cu pacientii si poate pune la punct planuri individualizate care functioneaza impreuna cu terapiile lor medicale si chirurgicale. In acest fel, yoga poate sprijini procesul de vindecare si poate ajuta persoana sa experimenteze simptome cu mai multa centrare si mai putina suferinta.

  1. Yoga imbunatateste puterea, echilibrul si flexibilitatea.

Miscarile lente si respiratia profunda cresc fluxul de sange si incalzesc muschii, in timp ce mentinerea unei pozitii poate creste puterea. Beneficiile claselor de yoga la o sala de fitness sunt incomensurabile pentru ca vei avea pe cineva care sa te ghideze.

Echilibrati pe un picior, in timp ce tineti celalalt picior de gambe sau deasupra genunchiului (dar niciodata pe genunchi) intr-un unghi drept. Incercati sa va concentrati pe un loc din fata dvs., in timp ce va echilibrati timp de un minut.

  1. Yoga ajuta la ameliorarea durerilor de spate.

Yoga este la fel de buna ca si intinderea de baza pentru ameliorarea durerii si imbunatatirea mobilitatii la persoanele cu dureri de spate. Colegiul American al Medicilor recomanda yoga ca tratament de prima linie pentru durerile cronice de spate.

  1. Yoga poate usura simptomele artritei.

S-a demonstrat ca yoga blanda amelioreaza o parte din disconfortul articulatiilor sensibile si umflate pentru persoanele cu artrita, potrivit  unei analize de la Johns Hopkins a 11 studii recente. Poti merge la sala fitness Gold Gym din Targu Mures.

  1. Yoga aduce beneficii sanatatii inimii.

Practica regulata de yoga poate reduce nivelul de stres si inflamatia la nivelul intregului corp, contribuind la  o inima mai sanatoasa.  Cativa dintre factorii care contribuie la bolile de inima, inclusiv hipertensiunea arteriala si excesul de greutate, pot fi abordati si prin yoga.

  1. Yoga te relaxeaza, pentru a te ajuta sa dormi mai bine.

Cercetarile arata  ca o rutina consecventa de yoga inainte de culcare va poate ajuta sa obtineti mentalitatea corecta si sa va pregatiti corpul pentru a adormi si a ramane adormit.

  1. Yoga poate insemna mai multa energie si dispozitii mai stralucitoare.

Este posibil sa simtiti o energie mentala si fizica crescuta, o crestere a vigilentei si a entuziasmului si mai putine sentimente negative dupa ce ati intrat intr-o rutina de practicare a yoga.

  1. Yoga te ajuta sa gestionezi stresul.

Potrivit National Institutes of Health, dovezile stiintifice arata ca yoga sustine gestionarea stresului, sanatatea mintala, mindfulness, alimentatia sanatoasa, pierderea in greutate si somnul de calitate.

  1. Yoga te conecteaza cu o comunitate de sprijin.

Participarea la cursurile de yoga poate usura singuratatea si poate oferi un mediu pentru vindecarea si sprijinul in grup. Chiar si in timpul sesiunilor unu-la-unu, singuratatea este redusa, deoarece cineva este recunoscut ca un individ unic, fiind ascultat si participand la crearea unui plan personalizat de yoga.

  1. Yoga promoveaza o mai buna ingrijire de sine.

Armata SUA, National Institutes of Health si alte organizatii mari asculta – si incorporeaza – validarea stiintifica a valorii yoga in ingrijirea sanatatii. Numeroase studii arata beneficiile yoga in artrita, osteopenie, probleme de echilibru, oncologie, sanatatea femeilor, durere cronica si alte specialitati.