De cele mai multe ori, demolarea constructiei este o situatie destul de neplacuta si cu consecinte iremediabile. In cazul in care ai decis ca a venit momentul sa aiba loc o demolare, va trebui sa citesti mai jos pentru a intelege ce urmeaza de fapt sa se intample. Sunt nenumarate aspecte pe care va trebui sa le iei in calcul cand are loc demolarea cladirii mai ales daca este prima data cand faci asta. Iata care demersurile pentru demolarea unei cladiri.
Obtinerea autorizatiei de demolare
Pentru inceput, este important de mentionat faptul ca, pentru a demola o constructie vei avea nevoie sa obtii o autorizatie de demolare sau de desfiintare. De unde poti procura o astfel de autorizatie? Poti face rost de ea de la autoritatile administratiei locale. Fara un astfel de document demolarea indiferent de dimensiunea cladirii este considerata o infractiune si se penalizeaza cu amenzi considrabile. Autorizatia de demolare se va obtine in conditii similare cu cea de construire pentru ca ambele vor avea nevoie sa fie conforme cu planurile urbanistice. Deci, pe langa costurile de manopera zidarie, este posibil sa mai ai si alte costuri pentru autorizatii.
Tipuri de accesorii pentru excavator folosite la demolari
Cei mai multi oameni se gandesc la bilele de demolare in momentul in care vine vorba despre atasamentele de distrugere, insa acestea sunt destul de rar folosite. Cel mai des utilizat utilaj in acest tip de munca este chiar excavatorul. Datorita controlului si sigurantei in momentul utilizarii, calitatile de care ai nevoie pentru a demola constructii mari sunt disponibile cu ajutorul anumitor componente cheie. Un excavator te va ajuta sa reciclezi cat mai multe materiale care rezulta in urma demolarii. Aceste utilaje pot folosi mai multe atasamente pentru diferite sarcini din proiectele de demolare.
- Pulverizator – aceste pulverizatoare sunt adevarate unelte de demolare. Ele permit spargerea structurilor mari de beton armat, a stalpilor, separarea structurilor si taierea structurilor, astfel incat sa se realizeze mai usor demolarea.
- Picon – cest atasament se va comporta ca un ciocan si va fi folosit pentru spargerea betonului armat, a bolovanilor si a asfaltului. Hydraram ofera 14 modele de picon pentru exavatoare si modelele sunt disponibile pentru mai multe masini.
- Cupa – pulverizatoarele si piconul sunt folosite pentru a distruge insa este nevoie si de un atasament cu ajutorul caruia sa fie manipulte materialele care au fost adunate ca urmare a operatiunilor de demolare. Aici va interveni cupa cu ajutorul careia vor fi luate materialele din zona.
- Cupa de concasare – un astfel de atasament este destinat pentru reciclarea betonului si a caramizilor la locul demolarii cu scopul de a evita depozitarea deseurilor pentru o perioada lunga de timp. Astfel, vor fi economisiite sume importante de bani in acest sens.
- Multiprocesoare – cu sistemul robust al unui multirpcesor, pot sa fie realizate lucrari de recilare si de demolare fara sa se schimbe atasamentul. Se vor schimba doar falcile, direct pe un santier, fara sa fie executate alte tipuri de lucrari cu atasament similar.
Acestea sunt cele mai des utilizate echipamente pentru demolari, care merita toata atentia in astfel de proiecte.