Look-urile spectaculoase nu țin cont de siluetă sau greutate

Lumea modei este plină de limite stilistice motiv pentru care poate fi o provocare să găsești rochia perfectă care să te flateze din toate punctele de vedere, mai ales dacă nu te încadrezi în anumite standarde de frumusețe. Cu toate acestea, poți găsi rochii elegante in marimi mari, care să ți se potrivească perfect și care să te facă să te simți încrezătoare și frumoasă.

Este important să cumperi în funcție de forma corpului tău

Înainte de porni într-o sesiune de shopping, un aspect foarte important este să îți înțelegi în totalitate silueta. Cunoscându-ți forma corpului vei putea să identifici mult mai ușor care modelele, formele și croiurile care îți pun în valoare curbele naturale. De exemplu, dacă ai forma de măr, atunci greutatea este distribuită în principal în partea superioară a corpului, iar umeri sunt mai lați și bustul mai plin.

Pentru femeile cu forma pară greutatea se concentrează în principal în partea inferioară a corpului, cu șolduri și coapse mai late. În cazul celor cu forma clepsidră bustul și șoldurile tale au aproximativ aceeași lățime, iar talia îți este bine definită, iar când vorbim de forma de dreptunghi putem observa că umerii, talia și șoldurile tale au o lățime similară, creând impresia unei siluete drepte.

Selectarea rochiei perfecte pentru forma corpului tău

Acum că ai identificat forma corpului, tot ce mai trebuie să faci este să afli care este modelul de rochie mai potrivit pentru fiecare formă. Rochiile în formă de “A” devin evazate ușor din talie, creând o siluetă echilibrată și proporțională. Acest stil este perfect pentru siluetele în formă de măr, deoarece evidențiază talia și oferă spațiu pentru bust și umeri.

O altă opțiune bună este reprezentată de rochiile cu talie marcată care se așează chiar sub bust, creând un efect de alungire și de subțiere. Rochiile cu talie imperiu sunt excelente pentru femeile cu forme mai pronunțate, deoarece evidențiază cea mai mică parte a trunchiului și permit țesăturii să curgă grațios peste corpul tău. Merită avute în vedere și rochiile wrap care sunt concepute pentru a se încrucișa peste corp și  pentru a se lega în talie, creând un decolteu în V și punând în valoare formele naturale. Acest stil este ideal în cazul în care ai șoldurile mai late, deoarece accentuează talia și oferă iluzia unui bust mai plin.

Indiferent care sunt nevoile sau preferințele tale, la Astridshop.ro te poți bucura de o gamă largă de rochii elegante, care se vor potrivi perfect siluetei tale. Descoperă chiar acum colecția de rochii elegante în mărimi mari și ia cea mai inspirată decizie!