Ce trebuie sa stii despre oja permanenta?

Oja permanenta este o optiune populara in lumea manichiurii, oferind unghiilor un aspect frumos si rezistenta indelungata. Cu toate acestea, este important sa intelegeti pe deplin ce presupune oja permanenta, cum functioneaza, care sunt beneficiile si riscurile asociate si cum sa aveti grija de unghiile dvs. dupa aplicarea acesteia.

Ce este de fapt oja permanenta?

Oja permanenta este o formula speciala de oja care rezista mult mai mult decat oja traditionala. Acest tip de oja este aplicat sub forma lichida si apoi polimerizat (fixat) sub o lampa UV sau LED. Procesul de polimerizare face ca oja sa devina solida si rezistenta la ciobire si sa reziste saptamani intregi fara sa se deterioreze. Există mai multe culori de oje semipermanente pe care le puteti alege in functie de preferinte.

Ce beneficii ofera oja permanenta?

 • Durabilitate extinsa: Oja permanenta poate rezista pana la patru saptamani sau mai mult, fara sa se ciobeasca sau sa se cojeasca.
 • Uscare rapida: Procesul de polimerizare sub lampa UV sau LED face ca oja sa se usuce instantaneu, eliminand riscul de a smulge sau deteriora manichiura proaspat aplicata.
 • Stralucire si culoare Intense: Oja permanenta ofera o stralucire si o intensitate a culorii superioare in comparatie cu oja traditionala.
 • Flexibilitate in design: Puteti alege dintr-o varietate de culori si nuante pentru a va personaliza manichiura. De asemenea, puteti adauga detalii artistice sau modele complexe. In plus, oja semi se poate aplica si pe unghii cu gel.

Ce riscuri trebuie sa iei in calcul si la ce ar trebui sa fii atent?

 • Deteriorarea unghiilor naturale: Aplicarea si indepartarea frecventa a ojei permanente poate duce la deteriorarea unghiilor naturale, facandu-le mai fragile si subtiri.
 • Cresterea inegala a unghiilor: Pe masura ce unghiile cresc, pot aparea spatii goale intre cuticule si oja permanenta, ceea ce necesita intretinere regulata.
 • Indepartarea corecta: Pentru a preveni deteriorarea unghiilor, este important sa oja permanenta sa fie indepartata corect de catre un profesionist cu solutii speciale si fara a smulge sau zgaria unghia.
 • Reactii alergice: Unele persoane pot dezvolta reactii alergice la anumite ingrediente din oja permanenta. Este important sa efectuati un test de alergie inainte de a utiliza acest produs sau sa discutati cu un specialist in caz de preocupari.

Cum sa ai grija de manichiura ta cu oja permanenta?

Pentru a mentine oja permanenta in stare buna si a prelungi durabilitatea acesteia, urmati aceste sfaturi:

 • Utilizati ulei de cuticule: Aplicati ulei cuticular regulat pentru a mentine cuticulele hidratate si pentru a preveni deteriorarea unghiilor.
 • Evitati excesul de apa: Unghiile absorb apa si pot incepe sa se cojeasca. Folositi manusi de cauciuc in timpul activitatilor casnice care implica contactul cu apa.
 • Evitati produsele cu acetona: Acetona poate deteriora oja permanenta. Utilizati un indepartator de oja fara acetona pentru a preveni deteriorarea manichiurii.
 • Programati intretinerea regulata: Refaceti manichiura de oja permanenta la aproximativ doua saptamani pentru a mentine aspectul proaspat.

Oja permanenta poate oferi un aspect frumos si rezistenta indelungata, dar trebuie utilizata cu grija pentru a preveni deteriorarea unghiilor naturale. Asigurati-va ca consultati un specialist cu experienta pentru aplicarea si indepartarea corecta a ojei permanente si sa ingrijiti-va unghiile in mod regulat pentru a le mentine sanatoase si frumoase.