Ce produse merita sa alegem pentru o logistica cat mai buna

Logistica este o parte importanta a oricarei companii in care de produc bunuri de consum, indiferent de tipul acestora, de la alimente si electronice pana la substante periculoase si piese de schimb pentru autovehicule, printre multe altele. Este vorba atat de ambalarea si depozitarea lor cat si de transport si manevrare atat de operatori umani cat si cu ajutorul utilajelor specifice, precum stivuitoare.

In functie de marime, de consistenta, materialele din care produsele sunt realizate, rezistenta acestora la diversi factori si nu numai, trebuie alese ambalaje cat mai potrivite. Luand ca un exemplu productie de bauturi la sticla, ce mai uzuala si mai eficienta metoda este de a le ambala in navetele specifice, pe care le cunoastem cu totii. Acestea sunt usor de manevrat de oameni dar si cand sunt stivuite, mai multe la un loc. Avand pereti despartitori pentru fiecare sticla si de asemenea, fiind stivuibile, ofera siguranta si in depozitare si in transport. Astfel, si cand realizam miscari bruste, sticlele nu se vor lovi intre ele si astfel, nu se vor sparge.

Practic, zi de zi sunt cautate solutii din ce in ce mai bune pentru ambalare si depozitare a diverse produse din numeroase domenii, de la cel alimentar pana la cel auto. Fie ca este voba despre linia de productie sau partea de logistica, nu putem nega ca recipiente ca si cutiile, navetele sau boxpaletii nu sunt utile.

Si pentru ca tot am mentionat si industria auto, unde la anumite parti din asamblare este nevoie de operatori umani, piesele necesare pot fi foarte simplu si usor sortate in astfel de boxpaleti, care permit totodata si un transport facil normal sau cu un stivuitor. Putem pune in ei aproape orice, fiind foarte rezistenti si totodata mai usori decat cei realizati din alte materiale.

O alegere perfecta pentru orice industrie si domeniu de activitate unde este nevoie de solutii de ambalare si transport din plastic sau unde acestea pot inlocui alte materiale, este adusa de produsele celor de la Schoeller Allibert. Acestia ne pun la dispozitie o gama foarte variata de produse, de la cutii si navete pana la containere, paleti sau boxpaleti, alaturi de multe altele precum si accesorii utile. De la ei, clientii pot alege si serviciile de inchirieri navete Schoellerallibert, la preturi foarte bune.

Cateva dintre aspectele cheie pe care ei se concentreaza in productia solutiilor din plastic sunt urmatoarele:

  • Calitate cat mai mare a materialelor prime din care sunt realizate produsele. Plasticul si celelalte materiale sunt alese astfel incat sa ofere rezistenta si sa faca recipientul mai greu sau mai usor, dupa preferintele clientilor.
  • O cat mai buna rezistenta in timp. Aceasta este data in primul rand de calitatea materiei prime dar si de procesele prin care acesta este transformata in produsul finit. Acestea sunt create pentru a rezista la incarcaturi mari, la caldura si fig extreme. De asemenea, factori ca umiditatea sau agentii de curatare nu pot afecta plactivul, ceea ce aduce inca un plus.
  • Un designul cat mai practic. Acesta este ales de comun acord cu clientii, scopul fiind de a reprezenta cat mai bine brand-ul lor dar in acelasi timp sa fie usor de manevrat si de utilizat.
  • Crearea unei bune strategii de marketing. Daca tot ii folosim mereu, sa ne facem si reclama cu ajutorul lor. In acest sens este aleasa culoarea sau culorile brand-ului, stickere sau imprimeuri cu logo, text sau mesaje, care sa atraga atentia publicului tinta.

Pentru companiile care au nevoie uneori de un surplus de solutii de ambalare insa nu dispun si de spatiu suplimentar pentru a le depozita cand nu sunt folosite, inchirierea este cea mai buna alegere. Cei de la Schoeller nu percep plati in avans ceea ce inseamna ca este o alegere buna si pentru cei ce au un capital mai mic sau care vor sa-l directioneze in alte aspecte.

Un alt aspect important este cel de urmarile si trasabilitate. Tehnologia SmartLink face ca bunurile sa fie „inteligente”. Aceasta ne va permite sa urmarim bunurile si sa reducem cat mai mult posibili pierderile sau furturile, optimizand in acelasi timp performanta lantului de aprovizionare si reducand costurile.

Prin aceasta varianta cei de aici ne arata si ca putem ajuta la reducerea amprentei de carbon, contribuind la economia circulara si abordand un sistem cu circuit inchis. Se asigura totodata  reparatii precum si garantia unei rate de reciclare de 100%.

Schoeller Allibert inventeaza, proiecteaza, dezvolta si produce numeroase solutii de ambalare din plastic returnabile de peste 60 de ani. Compania are un patrimoniu bogat si este formata din cativa dintre cei mai importanti jucatori din industrie, precum Schoeller, Wavin, Perstorp, Arca, Linpac, Allibert, Paxton, Stucki. Ei sunt in prezent lider european in piata solutiilor de ambalare din plastic si dezvolta numeroase operatiuni la nivel mondial.

Produsele lor sunt grupate la baza in zece categorii diferite: containere mari pliabile ( prescurtate FLC), lazi pliabile ( prescurtate FSC), boxpaleti rigizi din plastic, navete si tavi pentru industria bauturilor, containere stivuibile, navete dublu stivuibile, galeti certificate ONU pentru manipularea substantelor periculoase, containere IBC pliabile pentru manipularea lichidelor, paleti din plastic si carucioare pentru manipularea navetelor. Alaturi de acestea, se poate realiza si productia la comanda, dupa diverse cerinte ale clientilor. Astfel, fiecare dintre aceste zece categorii pot fi adaptate cu usurinta pentru a satisface in totalitate nevoile clientilor, in domeniile in care doresc sa le utilizeze.