Cate tipuri de faruri exista si cum sa le alegi pe cele potrivite masinii tale Opel Insignia?

Cu toate ca nu sunt vazute astfel, farurile sunt un element de siguranta deoarece permit soferilor sa conduca in orice conditii de vizibilitate. De aceea, trebuie sa se aleaga farurile potrivite masinii, care sa lumineze cat mai bine, dar fara a fi deranjante pentru ceilalti participanti la trafic.

In plus, farurile au si un design diferit pentru fiecare model de autovehicul, cu dimensiuni diferite, astfel ca soferii trebuie sa aleaga modele special destinate de faruri pentru Opel Insignia A, daca aceasta este masina pe care o conduc.

Ce fel de faruri exista pe piata?

Inlocuirea farurilor nu se face numai atunci cand acestea nu mai functioneaza sau sunt sparte, ci si daca soferii isi doresc sa personalizeze masina pe care o conduc. Acest lucru este posibil datorita faptului ca pe piata exista mai multe tipuri de faruri, adaptate pentru aproape orice model de autovehicul. Unele dintre cele mai cunoscute sunt:

  1. Faruri cu halogen

Farurile cu halogen sunt farurile clasice, care se intalnesc pe toate autovehiculele, fiind o dotare de baza a acestora. Acestea sunt cunoscute pentru pretul mic pe care il au, dar gradul de luminozitate este unul mic;

  1. Faruri xenon

In schimb, farurile xenon sunt cunoscute pentru lumina lor alb-albastruie, iar cand se incalzesc, emit o lumina puternica, ce poate fi deranjanta pentru ceilalti soferi, in unele tari fiind chiar interzisa utilizarea lor. Lumina puternica este insa unul dintre avantajele lor, alaturi de durata de viata indelungata, dar pretul este unul ridicat, mai ales ca aceste faruri au in componenta mai multe elemente (cum ar fi lupe si electrozi);

  1. Faruri LED

Farurile LED sunt unele dintre cele mai moderne de pe piata, al caror singur dezavantaj este pretul mai ridicat decat in cazul celorlalte tipuri de faruri. Numai ca acesta este justificat de luminozitate, care este una puternica (fara sa ii afecteze pe ceilalti soferi), de durata de viata indelungata si de eficienta consumului;

  1. Faruri cu laser

Farurile cu laser sunt insa cel mai nou model de faruri, care au fost dezvoltate de un producator german de masini. Acestea sunt cu 30% mai eficiente decat farurile LED, iar fasciculul de lumina ajunge pana la 500 m.

Cum se aleg farurile potrivite pentru masina?

Pe langa alegerea modelului potrivit de far pentru un anumit tip de autovehicul, soferii ar trebui sa tina cont si de modul in care folosesc masina. De exemplu, pentru cei care conduc in general in oras, farurile cu halogen pot fi potrivite, mai ales ca in oras exista iluminatul public, foarte eficient.

In schimb, cei care conduc mai mult pe sosele si autostrazi ar trebui sa aleaga faruri care ofera o luminozitate puternica, motiv pentru care trebuie sa aleaga faruri performante, indiferent ca sunt xenon, LED sau laser. Trebuie sa puna in balanta si pretul, pentru a putea alege cel mai avantajos raport calitate-pret.

Existenta acestor tipuri de faruri demonstreaza ca piata auto si a pieselor auto este intr-o continua dezvoltare si schimbare, pentru care sunt necesare investitii importante daca se doreste tinerea pasului cu cele mai noi inovatii.