Indiferent de cat de avansate sunt calitatile tale de bucatar, este clar ca oamenii petrec tot mai mult timp gatind acasa mesele preferate. Daca ai cautat retete de-a lungul timpului, probabil ai observat ca vinul este folosit in nenumarate cazuri si nu este o sarcina usoara sa gasesti unul bun. Magazinele sunt ticsite cu fel si fel de optiuni, motiv pentru care este usor de inteles de ce nu gasesti imediat ceva care sa se potriveasca. Totusi, suntem aici ca sa te ajutam si venim in sprijinul tau cu cateva propuneri pe care merita sa le iei in calcul.
Pe scurt, la ce ar trebui sa ne uitam atunci cand alegem o sticla de vin pentru gatit? Cheia sta in aciditatea ridicata si notele discrete de stejar. Astfel, vinuri obtinute din struguri de Chardonnay, Riesling sau Pinot Grigio sunt niste variante care nu trebuie ratate. De asemenea, o regula nescrisa spune ca nu ar trebui sa folosesti la gatit un vin pe care nu l-ai consuma ca atare. In plus, sunt multi cei care servesc un pahar de vin in timp ce gatesc si intotdeauna poate fi acelasi. Iata cateva vinuri care pot fi o optiune grozava:
Henri Perrusset Macon-Villages
Originar din Burgundia, Franta, acest vin are o concentratie alcoolica de 13% si se remarca cu notele de miere, crema de lamaie si citrice. Vinurile obtinute din struguri de Chardonnay si usor invechite in baricul de stejar sunt versatile si adesea reprezinta o optiune grozava pentru a fi folosite la gatit. Henri Perrusset Macon-Villages este foarte bine echilibrat de nivelul ridicat al aciditatii, ceea ce asigura un final lung, de vis. Este ideal pentru servit ca atare si pentru gatit orice reteta bazata pe vin alb si merita servit in orice perioada a anului.
Domaine de La Poultière Tuffo Vouvray
Daca iti plac fructele de mare si in special midiile atunci Domaine de La Poultière Tuffo Vouvray este un vin care merita luat in calcul. Produs in valea Loarei din Franta, vinul are o concentratie alcoolica de 13% si prin gustul sau ne duce cu gandul la mere verzi, coaja de citrice si flori albe. Midiile facute in stil frantuzesc clar merita un vin pe masura, unul care sa aiba un nivel ridicat de aciditate, iar cel recomandat de noi poate pune in valoare orice preparat.
Dreissigacker Riesling Trocken Organic
Iubitorii preparatelor din pui pot alege acest vin produs in Rheinhessen din Germania. Are o concentratie alcoolica de 12% si ne aminteste de coaja de mar si minerale. Contrar unei pareri populare, nu toate vinurile obtinute din struguri Riesling sunt dulci, iar acesta este un exemplu foarte bun. Asemenea vinuri sunt unele dintre cele mai bune pentru a gati, deoarece nu mai au zahar si au o aciditate naturala puternica, care se potriveste bine cu multe retete si sosuri.
Merita descoperit si un vin alb romanesc care poate fi folosit la gatit, iar Blanc din gama Exuberant este un exemplu foarte bune. Obtinut din amestecul perfect a trei soiuri de struguri, Sauvignon Blanc, Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Regala. Culoarea si gustul vinului pot sa cucereasca pe oricine de la primul contact. Nuanta galben pai se potriveste de minune cu aroma de lamaie, iar gustul ne duce cu gandul la fructe si flori exotice. Poate fi servit ca atare alaturi de preparate din peste, carne de pui si diverse branzeturi, dar este ideal si pentru gatit.
Alege vinul alb de la Budureasca daca iti doresti sa dai viata celor mai grozave retete si sa te bucuri de o experienta de neuitat. Crama Budureasca este renumita pentru calitatea vinului pe care il produce, iar acesta nu se lasa mai prejos.