Apartamentează, subapartamentează sau reapartamentează un imobil cu ajutorul Eurosurvey

Un procedeu tehnico-juridic foarte important, apartamentarea este necesară în cazul în care se dorește împărțirea unei construcții în mai multe subdiviziuni care trebuie înscrise ulterior ca entități distincte în Cartea Funciară. Se utilizează adesea în ceea ce privește blocurile destinate locuirii, ori clădirilor de birouri, astfel încât să se determine în mod clar câte spații utilizabile există și să se poată exploata ca atare. Eurosurvey îți pune la dispoziție serviciul de apartamentare care cuprinde toate etapele necesare finalizării procesului, astfel încât să economisești timp prețios, iar efortul depus să fie minim.

Ce sunt subapartamentarea și reapartamentarea?

Din conceptul general au derivat alte două proceduri, ce pot fi realizate abia după ce procesul principal a fost finalizat. Subapartamentarea vizează împărțirea unei diviziuni obținute prin apartamentare în alte două unități distincte. Cea de-a doua procedură determină reconsiderarea apartamentării realizate inițial și implică restabilirea cotelor pentru desprinderea unei unități individuale din părțile comune ale unui condominiu, cum ar fi terasa, curtea sau boxele de depozitare.

Care sunt documentele de care ai nevoie pentru apartamentare?

Pentru a beneficia de acest serviciu este nevoie de implicarea unui inginer topograf care să realizeze documentația tehnică. Actele necesare vor fi:

  • extrasul din Cartea Funciară
  • copie a certificatului de înregistrare fiscală (daca proprietarul este persoana juridica)
  • copii ale cărților de identitate pentru toți proprietarii (daca proprietarul este persoana fizica)
  • copie după ultima documentație cadastrală
  • copia documentelor care au stat la baza edificarii constructiei ( autorizatie de construire, proces verbal de receptie de la terminarea lucrarilor, s.a)
  • alte informatii necesare în conformitate cu situația actuală a imobilului.

Dincolo de acestea, este necesară realizarea unei documentații specifice, care impune nevoia a diferite cereri și aprobări. Pentru a simplifica demersul de colectare a actelor și informațiilor solicitate, dar și pentru a evita orice neplăceri pe parcurs, poți apela la serviciile unei firme avizate de cadastru și măsurători topografice.

Beneficiază de experiența unei echipe dedicate de profesioniști

Eurosurvey a sarbatori luna aceasta 15 ani de existența, transpusa prin proiecte reușite care au dus la colaborări longevive, rezultate impresionante și sute de clienți fericiti. Eficiența, siguranța și valorile sunt principalele calitati care vor defini întreaga colaborare. Procesul de apartamentare este unul complex și de lungă durată, dar care poate fi urgentat atât timp cât este delegat unor specialiști care știu cu exactitate ce trebuie făcut.

Mai mult decât atât, accentul este pus in principal pe respectarea prevederilor legale în vigoare astfel încât să se elimine orice risc. Ne ocupăm cu seriozitate și dedicare de tot ceea ce înseamnă acest procedeu, de la realizarea documentației și până la evaluările finale.

Lasă procedeele cadastrale în mâinile experților Eurosurvey și ai parte de siguranta și precizie!